SEO er et begreb inden for online marketing, der ikke er til at komme udenom i disse år. Hvor det før i tiden var nok for virksomheder at være til stede online, handler det nu om at være synlig – og helst mere end konkurrenterne.

De øverste placeringer i Googles søgeresultater er eftertragtede, og mange virksomheder investerer massivt i SEO-arbejde for at opnå dem. En del af dette SEO-arbejde kaldes også linkbuilding.

Linkbuilding beskriver den proces, hvor man forsøger at få andre sider og domæner til at linke til ens website. Disse links er nemlig vitale for, at man kan opnå de høje placeringer i søgeresultaterne.

Hvis man som virksomhed vil være synlig på Google, er linkbuilding derfor også en af de processer, som man skal kende til og have forståelse for.

 

Hvorfor er det nødvendigt med links fra andre?

SEO-arbejde dækker over mange ting. Blandt andet handler det om at optimere din hjemmeside, blandt andet i form af tekst, billeder og video.

Men uanset hvor flot, gennemført og SEO-optimeret din hjemmeside er, har det ikke nogen særlig værdi, hvis du ikke får nogen indgående links fra andre domæner.

Indgående links binder nemlig din side sammen med andre hjemmesider og fortæller Google, at din hjemmeside er værd at besøge. Nogle links er bedre end andre.

Eksempelvis er et link fra en landsdækkende avis som Politiken eller Berlingske mere værd end et link fra et linkkatalog. Derfor er det i mange tilfælde en god idé at lægge en strategi for, hvordan man vil udføre arbejdet, og hvor man vil lægge det primære fokus.

På nogle sider kan man selv oprette links, på andre kræver det lidt mere. Linkbuilding kan virke som et stort arbejde, men belønningen ved gode links er også tilsvarende stor.

 

God linkbuilding skaber gode placeringer

Hvis man får mange stærke, indkommende links sender det et signal til Google om, at ens hjemmeside er god og brugbar for potentielle kunder.

Derfor vil Google som følge af veludført arbejde placere din hjemmeside højt i søgeresultaterne på bestemte søgeord. Og det er noget, der gør en stor forskel.

Da mange, der søger på Google, vælger det første, det bedste resultat, vil gode placeringer medføre både trafik og konverteringer på din hjemmeside.

Derfor er linkbuilding oplagt at investere i for virksomheder af enhver art. Hvis man ikke selv er fortrolig med arbejdet, er der mange Seo bureauer, der tilbyder at gøre det for dig.