Man siger, at morgenmad er dagens vigtigste måltid. Alligevel er der rigtig mange, der slet ikke får spist morgenmad. Når man ligger i sengen, og alarmen ringer, kan det være fristende at trykke snooze en ekstra gang på bekostning af morgenmaden.

Andre vælger simpelthen først at spise senere på dagen, fordi de enten ikke er sultne om morgenen, eller fordi de ikke har fundet noget morgenmad, som de brød sig om.

Det er klart, at morgenmaden ikke bliver nogen god oplevelse, hvis man skal kæmpe for at synke hver mundfuld. Men noget frisk inspiration kan være lige det, som man står og mangler, for at komme i gang med at spise morgenmad.

Det er nemlig vigtigt, at man får en god start på dagen og har energi til de opgaver, som skal klares. Derfor er det en god idé at gøre en indsats for at få indarbejdet nogle gode morgenmadsvaner i hverdagen.

 

Hvad kan man spise til morgenmad? Det bestemmer du selv

Mange giver op på morgenmaden, fordi de tror, at valget står mellem havregrød eller cornflakes. Hvis det ikke lige falder i ens smag, er det ikke en grund til at skippe måltidet helt.

Der er nemlig mange bud på, hvad en morgenmad kan bestå af. Det kan sagtens være et par rugbrødsmadder eller nogle tilberedte æg.

Det tager ikke meget længere tid end havregryn og cornflakes, og det kan vise sig at være det værd, hvis du skal stå op 10 minutter tidligere for at få spist en god morgenmad. Hvis du ikke føler dig så sulten om morgenen, kan et stykke frugt eller en smoothie være nok.

Vil du gerne spare tid om morgenen, kan du nøjes med at lave den derhjemme og tage den med, så du kan spise den på vejen. Det er uden tvivl noget, som din krop vil takke dig for.

 

Derfor er det vigtigt med en god start på dagen

Din morgen sætter tonen for resten af dagen. Derfor er det vigtigt, at man har faste og gode rutiner. Når man spiser morgenmad, sender man signaler til kroppen om, at søvnen er overstået, og dagen starter.

Det sætter gang i forbrændingen tidligt, hvis man spiser lidt om morgenen, hvorfor det også er godt, hvis man vil forbrænde kalorier og tabe sig i vægt.

Samtidig er det vigtigt, at hjernen får energi fra morgenmaden – især hvis man skal præstere eller lære nyt i skolen eller på arbejdet. Derfor er det ikke nogen overdrivelse, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid.

Inspiration og kilde JJFC