At indrette et lille rum kan være lidt af en udfordring. Det gælder ikke mindst, hvis der er tale om et lille køkken, da køkkenet ofte indeholder mange forskellige ting i form af maskiner, madvarer og redskaber.

Bor man i lejlighed eller i et mindre hus, kan det dog sagtens blive aktuelt, at man skal til at tænke kreativt med sin indretning for at få mest ud af de få kvadratmeter, som man har.

Heldigvis kan man ved at tænke i smarte og åbne løsninger både få plads til det hele samt få rummet til at virke større. Hvis du skal til at indrette et lille køkken, kan du blandt andet følge et eller flere af disse råd:

 

Snyd dig til flere kvadratmeter med spejle

Spejle er lidt af en vinder, når det gælder om at indrette mindre rum. Fordi de reflekterer alt lys, giver de et indtryk af et større og mere åbent rum.

Savner man lys og liv i sit lille køkken, kan man med fordel inkorporere et eller flere spejle i indretningen. Der er flere gode tips at hente på denne side, hvor der vil komme mange tips og rigtig gode idéer.

 

Brug åbne hylder frem for skabe

Store skabsmøbler med låger kan hurtigt komme til at virke tunge og dominerende i et lille rum.

Ved at bruge åbne hylder giver du rummet et mere åbent og let udtryk, samtidig med at du altid har fri adgang til de ting, som står på hylderne.

 

Indret med lyse farver

Sorte og mørkegrå køkkener er moderne, men det vil ikke gøre noget godt for dit lille rum.

Mens de mørke farver sluger lyset, vil hvid, lysegrå og pastelfarver reflektere lyset og give et lettere udtryk til rummet.

Ved hjælp af et helt hvidt køkken kan man nærmest snyde rummet større, så man får mest muligt ud af sine kvadratmeter.

I forbindelse med de lyse farver kan man også vælge at gå efter skinnende overflader frem for matte, da de også vil være med til at reflektere lyset og dermed give illusionen om mere plads og luft i rummet.

 

Udnyt alt pladsen

Når man ikke har særlig meget plads at gøre godt med, gælder det om at udnytte hver en krog og hjørne.

Tænk i kreative løsninger og få evt. speciallavet skabe og skuffer for at udnytte pladsen, hvis rummet kræver det. Overskabe, der går helt op til loftet, giver også ekstra plads og mindre rengøring.